Molenbeek onderneemt stappen tegen huurster die Abdeslam huisvestte

De gemeente Sint-Jans-Molenbeek contacteert in de komende uren of dagen een advocaat om haar rechten te vrijwaren tegenover de bewoonster van de woning van de gemeente in de Vierwindenstraat 79, waar Salah Abdeslam vrijdag werd opgepakt. Dat verklaarde maandagmiddag schepen van Huisvesting en Gemeentelijke eigendommen Karim Majoros (Ecolo).
beeld van de actie in Molenbeek vorige vrijdag

De gemeente wil onder meer nagaan of de huur zou kunnen opgezegd worden indien aangetoond zou worden dat de vermeende co-auteur van de aanslagen in Parijs er bewust en zonder dwang onderdak heeft gekregen. "De gemeente is niet van plan om naar de rechter te stappen, maar we gaan via burgerlijke weg proberen meer te weten over de omstandigheden waarin Abdeslam in de woning verbleef", verklaarde de schepen.

De huurster heeft momenteel geen toegang tot de woning. De federale politie heeft immers de sloten veranderd. De gemeente is als eigenaar niet verplicht om haar een tijdelijke woonst ter beschikking te stellen, omdat ze niet als slachtoffer beschouwd wordt zoals bij een brand, verduidelijkte Majaros nog.