Open VLD-raadslid uit kritiek op gebrekkig onderhoud van nieuwe overkapping Leuvens station

Leuvens gemeenteraadslid Luc Ponsaerts (Open VLD) uit felle kritiek op het gebrekkig onderhoud van de prestigieuze nieuwe overkapping van het Leuvens station. De nieuwe overkapping is een project van Samyn & Partners dat in 2004 werd opgeleverd. Burgemeester Louis Tobback stelt dat ook het Leuvens stadsbestuur al jarenlang aandringt op onderhoud van deze constructie.

"Op diverse plaatsen is in de overkapping de verlichting verdwenen en gapen er lege gaten. Aan het laatste spoor is na een brand het glas in de luifel nog steeds niet vervangen. Bovendien bevindt zich aan spoor één nog steeds een voorlopige constructie in hout en plastic golfplaten", aldus Ponsaerts. Het gemeenteraadslid wijst er ook op dat er elders in het station ook renovatiewerken nodig zijn.

Ook burgemeester Louis Tobback betreurt het feit dat Infrabel niet meer inspanningen levert om de overkapping te onderhouden. "We dringen hier al jaren op aan. Het moet drie of vier jaar geleden zijn dat het glas nog eens gekuist is", luidt het.