Procureur van Parijs aangekomen bij parket voor overleg

François Molins, de procureur van Parijs, is rond 10 uur aangekomen op het parket, voor een ontmoeting met federaal procureur Frédéric Van Leeuw. Beide procureurs houden vannamiddag om 15 uur een persconferentie.
AFP or licensors

Het bezoek van de Parijse procureur was al enige tijd gepland. Het was namelijk de bedoeling om een stand van zaken op te maken van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Het bezoek van procureur Molins krijgt evenwel een extra dimensie door de arrestatie van Salah Abdeslam, afgelopen vrijdag, en de heisa rond de verklaringen van de procureur zaterdagavond.

Op een persconferentie in Parijs zei die tegenover de Franse pers immers dat Salah Abdeslam tegenover de Belgische speurders had verklaard dat hij zich op 13 november moest laten opblazen in het Stade de France, maar dat hij teruggekrabbeld was. De advocaat van Salah Adbeslam, Sven Mary, vond dat procureur Molins daarmee het geheim van het onderzoek schond en is van plan een klacht in te dienen tegen de procureur.