Sportpaleis houdt grote rampenoefening

Het Antwerpse Sportpaleis houdt een grote evacuatieoefening. Om voorbereid te zijn op incidenten, heeft de grootste zaal van het land een eigen noodplan en dat wordt vanavond getest met zo'n 1.000 figuranten en verschillende hulpdiensten.

Aan het Sportpaleis hebben heel wat brandweer- en politiediensten verzamelen geblazen. Ruim 1.000 mensen nemen deel aan de oefening.

"We hebben zo'n 25 slachtoffers en een duizendtal figuranten opgetrommeld die het werk van de hulpdiensten bemoeilijken omdat ze een aantal dingen willen weten, bijvoorbeeld of de show nog doorgaat", schetst coördinator Bart Brullemans. "Daarnaast zijn er ook nog technische problemen. Zo is er een deel van een constructie naar beneden gekomen, waar de brandweer aan moet werken."

"Zo goed mogelijk voorbereiden"

Het Sportpaleis is met 23.000 plaatsen de grootste zaal van het land. Het is dan ook nodig dat alles tot in de puntjes voorbereid is voor mocht er ooit een incident gebeuren.

"Zoals bij elke oefening zijn er goeie punten, maar zeker ook punten waaruit we kunnen leren. Die nemen we mee om ons nog beter voor te bereiden voor mocht het toch ooit gebeuren", aldus Brullemans.