Tegenstellingen over begroting blijven te groot

Het kernkabinet van de topministers komt vanavond niet meer bijeen over het gat in de begroting. De tegenstellingen tussen de regeringspartijen blijven te groot.
AFP or licensors

Premier Charles Michel heeft vanavond de vicepremiers apart gezien. Er is nog heel wat discussie over de opbrengst van de regeringsmaatregelen van dit jaar, zoals de karaattaks of een belasting op vastgoed constructies.

Ook is er onenigheid over welk bedrag er voor asiel en veiligheid buiten de begroting kan blijven als eenmalige uitgave. Voor Europa heeft de regering tot eind april de tijd om een akkoord te bereiken over de begroting.

Maar voorlopig komt er dus geen akkoord meer voor het officiële bezoek van premier Michel aan China. Woensdagmorgen vertrekt hij en zaterdag is hij terug.