"Er komt deze keer géén lockdown van Brussel"

"Ik wil plechtig benadrukken dat er deze keer geen lockdown van Brussel komt." Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort gezegd na afloop van de regionale veiligheidsraad met alle burgemeesters en bevoegde ministers. "We zullen ons niet laten verzwakken door barbaarse daden van geweld."

Vervoort wil dat Brussel zo snel als mogelijk de draad van het normale leven weer opneemt. "De resultaten van de risico-evaluatie voorzien geen specifieke dreiging voor de scholen", zegt hij. "Het is de bedoeling dat vanaf woensdag alles opnieuw normaal verloopt."

Ook de markten zullen woensdag doorgaan en de winkelcentra kunnen openen. "Er worden zowel door de overheid als door de exploitanten veiligheidsmaatregelen genomen opdat alles vanaf woensdagochtend opnieuw zijn normale gang kan gaan. Ook de Brusselse openbare besturen zullen vanaf woensdag allemaal geopend zijn."

Meest gelezen