België en Brussel zijn vandaag wereldnieuws

De aanslagen op de luchthaven van Brussel en in het metrostation Maalbeek staan bovenaan op de voorpagina van de nieuwswebsites wereldwijd.

"Tenminste 13 doden en 35 gewonden bij ontploffingen in Brussel", bloklettert de website van de Franse krant Le Monde, die de gebeurtenissen in onze hoofdstad op de voet volgt.

"Luchthaven en metro getroffen, en ten minste 13 doden", is te lezen op de website van de Britse omroep BBC, die updates van de gebeurtenissen geeft, foto's en ooggetuigenverslagen.

De website van de Spaanse krant El País gebruikt het woord "terrorisme". "Terreuraanslagen in Brussel: 23 doden op de luchthaven en in de metro", kopt El País.

"Terreuraanslagen op luchthaven en metro in Brussel", meldt de Nederlandse omroep NOS, die ook weet te melden dat de vlaggen op de luchthaven van Amsterdam Schiphol halfstok hangen.

De website van de krant Süddeutsche Zeitung heeft het over "doden en gewonden bij explosies in Brussel", maar weet ook te melden dat de procureur het over terreur heeft.

De Amerikaanse nieuwszender CNN brengt het wat spectaculairder. "Brussels under attack", klinkt het daar. Traditiegetrouw volgt de nieuwszender de berichten uit Brussel op de voet.

De Braziliaanse krant Folha de São Paulo heeft het ook over explosies op de luchthaven en in de metro van Brussel. "De Belgische regering kondigt het hoogste alarmpeil aan", meldt de krant.

Ook in Moskou wordt het nieuws uit ons land met argusogen gevolgd. "Drie ontploffingen schrikken Brussel op", meldt de website van tv-zender Russia Today. Ook hier updates met beelden, ooggetuigenverslagen en video's die de chaos in Brussel van vanmorgen illustreren.

Ook aan de andere kant van de wereld is Brussel een "top story". "Ten minste 211 dodelijke slachtoffers in Brussel", meldt de website van de Filipijnse krant The Inquirer.

Meest gelezen