Brussels Airport blijft ook morgen dicht

Brussels Airport blijft ook morgen gesloten. Dat heeft CEO Arnaud Feist vanmiddag bekendgemaakt. Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft al haar vluchten van morgen afgelast. Bij de dubbele aanslag op de luchthaven zijn vanmorgen vier personeelsleden van de maatschappij gewond geraakt. Lagekostenmaatschappij Ryanair meldt dat haar vluchten vanuit Brussel morgen zullen vertrekken vanuit Charleroi.

"Alles hangt af van het moment waarop de luchthaven wordt vrijgegeven", zegt Sciot. "Momenteel geven wij prioriteit aan het bijstaan van onze passagiers en ons personeel." Voor het personeel zijn er psychologen ter beschikking.

Brussels Airlines heeft vandaag 180 vluchten moeten schrappen. Dat heeft volgens de maatschappij gevolgen gehad voor ruim 20.000 passagiers. Veel passagiers zijn gestrand, maar voor een aantal onder hen is er een oplossing. "Vanuit Oostende en Luik leggen we vandaag vier vluchten in naar Frankfurt", zegt Geert Sciot. Die vluchten zijn bedoeld voor passagiers die een aansluitende vlucht hebben en vanuit Frankfurt doorvliegen met alliantiepartner Lufthansa.

Morgen zouden 20 à 24.000 passagiers met Brussels Airlines vliegen. "Onze hele langeafstandsvloot staat in Brussel", zegt Sciot. "Vijftien vliegtuigen voor Europese vluchten staan op de regionale luchthaven, vier toestellen bevinden zich in het buitenland en de rest staat ook op Brussels Airport."

Volgens Sciot is het voor Brussels Airlines bijzonder moeilijk om vluchten vanop andere luchthavens te laten vertrekken: "Wij zitten met 30 à 40 procent connectiepassagiers."

Ryanair verplaatst vluchten

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair meldt dat ze morgen al haar vluchten vanuit Brussels Airport verplaatst naar de luchthaven van Charleroi, waar de maatschappij een grote basis heeft. Klanten die geboekt hadden om te vliegen vanuit Brussel moeten dus naar de luchthaven van Charleroi.

JetairFly wijkt uit naar Oostende en Charleroi

Tot en  met zondag verplaatst JetairFly al haar vluchten van en naar Brussel naar de regionale luchthavens van Oostende en Charleroi. Volgens woordvoerder Hans Vanhaelemeersch gaat het om 69 vertrekkende en 69 aankomende vluchten. De beslissing heeft gevolgen voor 25.860 vliegtuigpassagiers. "De paasuittocht komt eraan en de reizigers verwachten zekerheid van ons."

Morghen worden de vluchten van Brussel naar Agadir, Lanzarote, Malaga, Sal/Boa Vista, Fuerteventura, Montego Bay/Punta Cana en Tenerife verplaatst naar Oostende. Die naar Gran Canaria, Marakesh en Tirana worden verplaatst naar Charleroi. De vlucht naar Alicante vertrekt vanuit Antwerpen.

Voor wat betreft de aankomende vluchten van morgen landen alle vluchten in Oostende, behalve die van Gran Canaria (Charleroi) en die van Alicante (nog geen informatie).

Van zodra er meer duidelijkheid is over de vluchten voor de volgende dagen zullen ook die reizigers gecontacteerd worden.

Thomas Cook Airlines wijkt uit naar Luik

Chartermaatschappij Thomas Cook Airlines verplaatst zijn vluchten van Brussels Airport morgen en donderdag naar de luchthaven van Luik. Volgens woordvoerder Koen Van Den Bosch gaat het morgen om drie vluchten.

Voor wat betreft de volgende dagen geeft de maatschappij zo vlug mogelijk meer informatie vrij.

Meest gelezen