Cannabisplantage ontdekt nabij Lippenslaan in Knokke

In de Bayauxlaan in Knokke, een zijstraat van de Lippenslaan, is gisteren een cannabisplantage opgerold. Volgens getuigen werden tientallen planten meegenomen. Ook heel wat lampen en ventilators werden in beslag genomen.

De inval begon gisteren omstreeks 17 uur in een dakappartement boven het Italiaans restaurant. De zaakvoerders van het restaurant verduidelijkten meteen dat ze met het appartement niks te maken hebben. De civiele bescherming kwam met meerdere wagens ter plaatse en laadde de containers vol met het in beslag genomen materiaal.

Verschillende mensen uit de buurt zagen de politieactie gebeuren. Voor velen is de drugsvangst geen verrassing. Een van de getuigen heeft zicht op het dakappartement en merkte de voorbije jaren enkele opmerkelijke zaken op. "Het appartement werd al vier jaar geleden verkocht. Sindsdien is de belettering rondom nooit weggenomen. Je zag ook nooit beweging binnen. Ik heb me al vaak afgevraagd hoe dit kwam", klinkt het.

Bij de interventie werden grote hoeveelheden ventilatoren en lampen in beslag genomen. Ook tientallen cannabisplanten zouden zijn meegenomen.