FBI komt naar Brussel voor onderzoek Amerikaanse slachtoffers

Een delegatie van de Amerikaanse federale politie FBI en de politie van New York komt naar België omdat er bij de aanslagen in Brussel ook Amerikaanse slachtoffers zijn gevallen. Dat meldt John Miller, de verantwoordelijke van de antiterreurafdeling van de New Yorkse politie.
Ook in Californië worden luchthavens extra beveiligd.

"Omdat er Amerikaanse slachtoffers zijn en mensen uit de Verenigde Staten bij de aanslagen waren in België, wordt het een onderzoek van de FBI in samenwerking met de antiterrorisme-eenheid van New York", zegt Miller in een persconferentie. De delegatie kan dinsdagavond (plaatselijke tijd) of woensdag vertrekken.

Bij de aanslagen raakten vier mormonen gewond, waarvan één zwaargewond, en een militair van de Amerikaanse luchtmacht. Het Amerikaanse parket heeft nog geen officiële gewondenbalans gecommuniceerd.

"We staan permanent in contact met onze partners aan de andere kant van de oceaan sinds de aanslagen", zegt Miller. Sinds dinsdag zijn er strenge veiligheidsmaatregelen van kracht in New York, vooral bij het openbaar vervoer en de luchthavens.