Files aan grensovergangen door verscherpte controles

De verscherpte controles na de aanslagen in Zaventem en Brussel leiden aan verschillende grensovergangen tot files op de snelwegen. Op de E314 van Lummen naar Heerlen bedroeg de vertraging op een bepaald ogenblik zelfs meer dan een uur.
AFP PHOTO
De Belgische politie controleert auto's aan de grens in Noord-Frankrijk.

Na de aanslagen in Zaventem en Brussel houdt de Belgische politie verscherpte controles aan de grensovergangen. Dat heeft tijdens de avondspits op de meeste snelwegen tot files geleid.

In Limburg was er tijdens de spits meer dan een uur vertraging op de E314 van Lummen naar Heerle, en op de A12 naar Bergen op Zoom was er een uur vertraging. Ook op de E17 vanaf Aalbeke en de E42 vanaf Doornik richting Frankrijk waren er vertragingen. Ook op de E40 voorbij Eupen was er file. 

Meest gelezen