Honderden mensen samengekomen voor stadhuis van Parijs

Honderden mensen zijn vanavond in alle stilte bijeengekomen voor het stadhuis van Parijs. Het "hotel de ville" is volledig gehuld in Belgische vlaggen, om hun solidariteit uit te drukken met de slachtoffers van de aanslagen in Brussel.
AFP or licensors

Anne Hidalgo, de burgemeester van Parijs, had opgeroepen tot een "stille bijeenkomst" om 19 uur aan het stadhuis. De politie controleerde alle tassen en fouilleerde de aanwezigen. President François Hollande liet eerder de vlaggen halfstok hangen, als steunbetuiging voor België.

"Toen Parijs aangevallen werd, zijn mensen wereldwijd op straat gekomen. Nu zijn wij naar hier gekomen om hetzelfde te doen", aldus een van de aanwezigen. "Het terrorisme kan eender waar toeslaan. Op een terras, in de metro, in de luchthaven. Ik ben in januari 2015 samen met miljoenen mensen op straat gekomen om het terrorisme te veroordelen. Jullie maken ons niet bang, maar ze zijn een beetje gewonnen", zegt een andere Fransman.

AFP or licensors

Zowel aan de Eiffeltoren, die verlicht is in de kleuren van de Belgische vlag, verzamelden zich eveneens honderden mensen, en ook aan de Place de la République, waar nog steeds kaarsen en bloemen liggen van na de aanslagen van 13 november in Parijs, kwamen enkele tientallen mensen samen.

Meest gelezen