Politie verspreidt opsporingsbericht voor drie verdachten

De politie heeft vannacht een tweede opsporingsbericht verstuurd na de aanslagen van in Brussel. Nadat een bericht was verspreid over een van de drie mogelijke daders van de aanslagen in Zaventem, vraagt de politie nu de identificatie van de drie verdachten.

De politie aanvankelijk een foto verspreid van drie mannen via Twitter, die eigenlijk voor intern gebruik bedoeld was. Wie ze zijn, weten we niet. Daarna is een opsporingsbericht voor de man in het wit verspreid, die nu steeds op de vlucht is. De politie vraagt nu toch de identificatie van de drie verdachten.

Ook zeker één dader van de aanslag in het metrostation Maalbeek is voortvluchtig.

Op de luchthaven zelf zijn de zoekacties naar verdachten en wapens beëindigd, zo heeft Belga ter plaatse van de politie vernomen. Het forensisch team van de politie is aanwezig. Over het resultaat van deze zoekacties wordt niets meegedeeld.

Het volledige opsporingsbericht

De politie vraagt, op verzoek van de gerechtelijke autoriteiten, om volgend opsporingsbericht te verspreiden:

De politie en het gerecht willen deze personen identificeren die te zien zijn op de foto's. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de aanslagen op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem op 22 maart 2016.

Meent u deze mannen te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u andere nuttige informatie hebt met betrekking tot de aanslagen in Zaventem en Brussel, dan willen de speurders dat graag weten. Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 30300 en via opsporingen@police.belgium.eu.

Meest gelezen