Programmering radio/tv grondig gewijzigd na aanslagen

De programmering van de televisie- en radiozenders van de VRT worden grondig aangepast na de aanslagen in Zaventem en Brussel. Canvas neemt het signaal van Eén over en de radiozenders focussen op de gebeurtenissen in de hoofdstad. Na "Het Journaal" van 19 uur zenden Eén en Canvas een gemeenschappelijk actuaprogramma uit tot 21.45 uur.

Canvas neemt vandaag het nieuwssignaal van Eén over in de nasleep van de terreuraanslagen in Zaventem en Brussel. Er zal vanavond geen uitzending van het satirische nieuwsprogramma "De ideale wereld" uitgezonden worden.

Aansluitend op "Het Journaal" van 19 uur zenden Eén en Canvas tot 21.45 uur een gemeenschappelijk actuaprogramma uit op beide zenders. Daarna zendt Eén een aflevering van "Quiz me quick" uit en dan volgt "Het Journaal" laat omstreeks 22.35 uur. Canvas zendt na het actuaprogramma de film "The girl with the pearl earring" uit.

Op de website van Ketnet kunnen jonge kijkers en surfers gedurende de dag het nieuws volgen. Om 16.25 uur is er een extra uitzending van "Karrewiet". De reguliere uitzendingen van 18.35 uur en 19.10 uur staan ook in het teken van de aanslagen.