Verscherpte controle in Gent

De Gentse politie zet extra manschappen in op openbare vervoersknooppunten aan het Woodrow Wilsonplein, Gent-Sint-Pieters, de omgeving van Gent-Dampoort en het toeristische centrum.

Er worden 24 op 24 extra mensen ingezet en dat zal ook duidelijk zijn in het straatbeeld. "We willen duidelijk maken dat de politie zeer alert is en aanwezig", zegt de Gentse burgemeester Daniel Termont (SP.A). Alle uitstelbare politietaken worden uitgesteld, voorlopig blijven alle wijkcommissariaten open.

Er worden geen evenementen afgelast, wel zal er extra politietoezicht zijn en wordt aan organisatoren gevraagd om bijzondere veiligheidsmaatregelen te treffen.

Burgemeester Termont zegt niet van plan te zijn om beroep te doen op militairen. "De luchthaven liep vol met militairen, neem met niet kwalijk, maar wat heeft dat verholpen? Spijtig dat ik het moet zeggen."

Termont is ook geen voorstander van militairen in de straat, omdat die niet ingeschakeld kunnen worden in het politiewerk, klonk het nog.

Tot slot verklaarde burgemeester Termont dat er vanuit Oost-Vlaanderen vijf ziekenwagens en twee MUG-teams naar Brussel gestuurd zijn. Ook maakten alle Gentse ziekenhuizen extra ruimte vrij op hun spoedafdelingen, in het Gentse Universitair Ziekenhuis is dat ook geval in het brandwondencentrum.