"1.500 tot 1.600 gestrande passagiers verbleven in opvangplaatsen"

Er hebben afgelopen nacht zo'n 1.500 tot 1.600 gestrande passagiers overnacht in een van de drie opvangplaatsen die het provinciaal crisiscentrum voor hen had ingericht. In de Brabanthal in Haasrode verbleven 1.200 à 1.300 mensen, in de kazerne van Peutie zo'n 300 en in de sporthal van Zaventem 30 tot 40. Dat is vernomen bij Vlaams-Brabants gouverneur Lodewijk De Witte.

"Het gaat om transitpassagiers van 80 tot 90 verschillende nationaliteiten die op Brussels Airport wilden overstappen op een andere vlucht. Het totale aantal gestrande passagiers is ongetwijfeld nog veel hoger vermits een onbekend aantal onder hen zelf voor een hotelovernachting koos of door hun luchtvaartmaatschappij geholpen werd", aldus Lodewijk De Witte.

"Ik verwacht dat de luchtmaatschappijen vandaag opnieuw een groot aantal reizigers zullen kunnen helpen om hun eindbestemming te bereiken. Alle mensen die we opvangen zijn geregistreerd zodat de betrokken maatschappijen weten waar men ze kan vinden. We zullen in de loop van de namiddag zien hoeveel mensen er niet weg geraken en verdere opvang nodig hebben. Ik verwacht dat dat er vandaag een heel stuk minder zullen zijn", aldus De Witte.