"Sven Mary blijft advocaat van Salah Abdeslam"

Strafpleiter Sven Mary blijft de verdediging opnemen van Salah Abdeslam, de verdachte van de aanslagen in Parijs die vorige week vrijdag werd opgepakt in Sint-Jans-Molenbeek. Het Nieuwsblad meldde dat de advocaat eraan zou twijfelen of hij, na de aanslagen in Brussel, nog wel voort moest doen, maar dat spreekt meester Mary tegen. "Dat heb ik nooit gezegd", zegt de strafpleiter aan Belga. "Maar had ik dit geweten, dan was ik er misschien nooit aan begonnen."
Aurore Belot

Sinds hij zaterdag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel is geplaatst, is Salah Abdeslam niet meer verhoord. Meester Mary heeft zijn cliënt maandag wel een bezoek gebracht in de gevangenis van Brugge.

Morgen moet Salah Abdeslam in Brussel voor de raadkamer verschijnen. Die zal dan beslissen of de man aangehouden blijft. Zijn advocaat gaf al aan dat hij de vrijlating niet zou vragen.