Brusselse trekpleisters openen stilaan weer de deuren

Het leven in Brussel komt stilaan weer op gang na de aanslagen in metrostation Maalbeek en de luchthaven van Zaventem. Verschillende culturele instellingen hebben beslist om de deuren opnieuw te openen.
(Archieffoto)

"Omdat cultuur in donkere dagen een lichtpuntje kan zijn, net als het delen van mooie momenten, blijft het museum tot nader order geopend van 10 tot 18 uur voor wie het wenst te bezoeken", laat het Stripmuseum weten via zijn website. Ook Bozar, waar vanavond een concert van het Klarafestival plaatsvindt, en het Atomium zijn open voor het publiek.

De Brusselse bioscoopzalen van UGC vertonen opnieuw films. Kinepolis daarentegen heeft beslist om ook vandaag te sluiten. Het Museum voor Natuurwetenschappen en het Jubelparkmuseum namen dezelfde beslissing. Mogelijk zijn ze vanaf morgen opnieuw open. Het MIMA (Millennium Iconoclast Museum of Art), heeft meegedeeld dat het zijn opening van morgen uitstelt naar 13 april.

De concertzalen het Koninklijk Circus en Ancienne Belgique besloten allebei om hun concert van vanavond uit te stellen. "Maar vanaf morgen gaan we er wel weer vollenbak tegenaan", vertelt Kevin Mc Mullan, woordvoerder van de AB. De organisatie van Paleis 12 laat weten dat de concerten van Johny Halliday op 26 en 27 maart gewoon doorgaan, maar dat er wel extra veiligheidsmaatregelen worden getroffen.