Die kl***-terroristen ... - Nisrine El Haddadi

De aanslagen gisteren laten diepe sporen na. Ook bij Nisrine El Haddadi, een jonge moslima met Marokkaanse roots en wonend in het centrum van Molenbeek. Ze schrijft een brief aan Brussel, aan slachtoffers en aan u.

Nisrine El Haddadi woont in het centrum van Molenbeek, heeft Marokkaanse roots en is moslima. Ze studeert rechten, gedeeltelijk in het Nederlands, gedeeltelijk in het Frans.

Bruxelles ma belle,

Brussel, nu is het jouw beurt om geraakt te worden. Geraakt door de bommen, de kogels en de aanslagen. Mijn hart bloedt. Ik krijg telefoontjes en berichten van mijn vrienden en familieleden om te vragen waar ik ben. I’m safe. Godzijdank. Wanneer ik denk aan de slachtoffers die niet meer zullen antwoorden … dan bloedt mijn hart nog meer.

In mijn les op de unief zitten normaal gezien 600 studenten. Vandaag zijn we maar met de helft. Velen zijn bang, anderen vertrekken uit voorzorg vroeger naar huis. Ik hoor onze professor zeggen: "Nous devons continuer à vivre et à résister!" (we moeten verdergaan met leven en verzet). Die kl***-terroristen willen paniek zaaien en ons verdelen. We mogen hen geen gelijk geven.

Alsjeblief, leg de schuld niet bij mij of m’n moslimbroers of zussen, alsjeblief, wijs mijn geloof niet met de vinger, alsjeblief, kwets ons niet méér dan we al zijn.

Moge de slachtoffers rusten in vrede. Moge God de pijn van hun naasten verlichten.

Moge God alle Belgen beschermen, moslims of niet. Wij zijn één. We zijn sterk en horen samen zoals de vingers van 1 hand.

VRT NWS wil op vrtnws.be een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we het belangrijk vinden om verschillende stemmen en meningen te horen publiceren we regelmatig opinieteksten. Elke auteur schrijft in eigen naam of in die van zijn vereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst. Wilt u graag zelf een opiniestuk publiceren, contacteer dan VRT NWS via moderator@vrt.be.

Meest gelezen