Grootmoefti Egypte veroordeelt in Brussel de aanslagen

De Egyptische grootmoefti, Shawki Ibrahim Abdel-Karim Allam, heeft de aanslagen in Brussel streng veroordeeld. Hij nam deel aan een debat in het Europees parlement, niet ver van het getroffen metrostation Maalbeek.

De grootmoefti, die beschouwd wordt als de belangrijkste religieuze autoriteit in Egypte, heeft eveneens zijn solidariteit uitgedrukt tegenover de families en vrienden van de slachtoffers van de aanslagen.

Hij nam dinsdag deel aan een debat in de commissie Buitenlandse Zaken in het Europees parlement. "Het terrorisme kent geen grenzen en is een plaag voor ons allemaal. We moeten samenwerken om het terrorisme uit te roeien. Dialogen zoals deze zijn een stap in de goede richting", citeerde de persdienst van het Europees parlement hem.

De Duitser Elmar Brok, de voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken, benadrukte dan weer dat deze aanslagen de dialoog en de samenwerking tussen Egypte en het Westen niet mogen belemmeren. Hij herinnerde er ook aan dat de meerderheid van de slachtoffers van het terrorisme moslims zijn.