Identiteit van vier dodelijke slachtoffers bekend

De Belgische overheid stelt momenteel alles in het werk om de slachtoffers van de aanslagen te identificeren. Ondertussen is in de (internationale) media al de identiteit van enkele doden en gewonden bekend geraakt.

In België raakte al de identiteit van twee dodelijke slachtoffers bekend. De rector van de Brusselse universiteit Saint-Louis heeft woensdag via Facebook gemeld dat de tweedejaarsstudent rechten Léopold Hecht omgekomen is. Hij raakte gewond bij de aanslag in het metrostation en overleed later aan zijn verwondingen.

De aanslag in Maalbeek heeft ook het leven gekost aan Olivier Delespesse, zo poste de Franse Gemeenschap, waarvoor hij werkte, op Facebook.

Buitenlandse slachtoffers

Het Peruviaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft laten weten dat ook een Peruviaanse vrouw is omgekomen tijdens de aanslag op de luchthaven. Ze woonde al zes jaar in Brussel en was samen met haar twee dochters op de luchthaven. Een van hen is gewond geraakt bij de aanslag.

Volgens de Israëlische nieuwssite JSS News is ook een Israëliër om het leven gekomen in de luchthaven. Het Marokkaanse persagentschap MAP heeft bericht dat ook een Marokkaanse vrouw zou zijn omgekomen bij de aanslag in de metro. Daarnaast zouden ook zes anderen Marokkaanse burgers gewond zijn geraakt.

In Italië heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken dan weer gemeld dat het "zeer waarschijnlijk" is dat ook een Italiaanse is omgekomen bij de aanslag in de metro.

Gewonden

Voorts worden er door de internationale autoriteiten ook veel gewonden gemeld, onder meer een tiental Amerikanen, 10 Fransen, 21 Portugezen, 9 Spanjaarden, 4 Roemenen en 2 Hongaren. De Britse overheid maakt melding van 4 gewonden en 1 vermiste. Volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken worden ook 3 Nederlanders vermist.

Amerikaanse media melden dat een van de Amerikaanse gewonden een jongeman is die ook betrokken zou zijn geweest bij de aanslagen in Boston (2013) en Parijs (2015). De jongen zou nu zwaargewond geraakt zijn bij de aanslag in de luchthaven. Hij liep onder meer hoofdwonden en zware brandwonden op, maar zou volledig kunnen herstellen.