Lara Fabian eert slachtoffers aanslagen met Jacques Brel

De dodelijke aanslagen laten niemand onberoerd, niet het minst de Brusselaars zelf. De Belgische zangeres Lara Fabian, zelf afkomstig uit de Brusselse gemeente Etterbeek, eerde gisteravond tijdens een optreden de slachtoffers met "Voir un ami pleurer" van Jacques Brel.

Fabian stond gisteravond op het podium in de Zuid-Franse stad Marseille. "Ik vind het moeilijk om de juiste woorden te vinden", begon ze haar optreden. "Dus heb ik besloten om iets anders te doen vanavond: ik heb de woorden van de grote Jacques gekozen."

Met de "grote Jacques" bedoelde Lara Fabian Jacques Brel, een van de grootste Belgische zangers ooit, ook hij was afkomstig uit Brussel. Lara Fabian bracht zijn lied "Voir un ami pleurer" te berde.

De - immer emotionele - Fabian was duidelijk aangedaan door de aanslagen. Op haar knieën brak ze in tranen uit, tijdens het zingen.

Ook Adele

Ook de Britse zangeres Adele heeft tijdens een concert in Londen stilgestaan bij de aanslagen in Brussel. Ze droeg haar nummer "Make you feel my love" op aan de slachtoffers. Het publiek begeleidde haar met een zee van gsm-lichtjes. "Ik denk niet dat ik ooit al zo ontroerd ben geweest op een van mijn optredens. Dat was echt zo mooi", zei ze achteraf.