Luchthaven Denver deels geëvacueerd wegens "verdacht pakket"

In de Amerikaanse stad Denver is de hoofdterminal van de luchthaven gedeeltelijk geëvacueerd wegens een "mogelijke bedreiging van de veiligheid". Er werden geen vluchten geannuleerd, maar er zijn wel vertragingen mogelijk. Het bleek om vals alarm te gaan.

Op Twitter zegt de luchthaven dat "ontmijningsdiensten van de politie van Denver ter plaatse zijn om een verdacht pakket te onderzoeken". Dat heeft een impact op tien incheck- en ticketbalies, waaronder die van luchtvaartmaatschappijen American Airlines, Aero Mexico, Air Canada, Lufthansa en British Airways, zo zegt de luchthaven nog.

Verder zegt de luchthaven dat het verkeer aan de westelijke vleugel van de terminal verstoord is, maar passagiers er wel nog steeds de luchthaven kunnen binnenkomen.

Extra waakzaam

De Amerikaanse luchthavens zijn extra waakzaam, in de nasleep van de aanslagen in Brussel. De politie van Los Angeles liet ook weten dat in de stad Californië, de veiligheidsmaatregelen in de metro en de luchthaven werden verhoogd, alsook op symbolische plaatsen in Hollywood en sportieve evenementen.

"We blijven samenwerken met de lokale, federale en internationale ordediensten om de gebeurtenissen in België in de gaten te houden", en "onze waakzaamheid is vooral gericht op het vervoer", zo zei de politie, die erop wees dat er "geen geloofwaardige informatie" was over een mogelijke aanslag in Californië.

Denver Airport de vijfde grootste luchthaven van de Verenigde Staten wat het aantal passagiers betreft, en de 17e grootste van de wereld. Jaarlijks vervoert de luchthaven ze meer dan 53 miljoen passagiers, met dagelijks 1.500 vluchten.