Peruviaanse moeder onder slachtoffers van Zaventem

Stilaan zullen de slachtoffers van de bloedige aanslagen gisteren een gezicht en een naam krijgen: Adelma Tapia Ruiz is het eerste geïdentificeerde slachtoffer. Een Peruviaanse vrouw, moeder van twee jonge dochters. Zij kwam om het leven toen op de luchthaven van Zaventem twee bommen ontploften.

De 37-jarige Peruviaanse was gisteren op de luchthaven, samen met haar Belgische echtgenoot en hun vierjarige tweelingsdochters. Ruiz woonden al negen jaar in ons land. Ze had een vlucht naar New York gepland, waar ze haar zussen zou ontmoeten.

Iets na acht uur ontplofte de eerste bom in de vertrekhal van de luchthaven. Adelma Tapia Ruiz overleefde de explosie niet. Haar echtgenoot en twee dochtertjes bleven grotendeels ongedeerd, zij hadden de plaats van de explosie verlaten nauwelijks enkele momenten voor de bommen afgingen.

De Peruviaanse regering heeft in een officiële mededeling de aanslagen in Brussel veroordeeld en het medeleven betuigd. (zie Tweet onderaan)

Balans bijgesteld: 31 doden

Intussen is de officiële dodenbalans van de twee aanslagen naar beneden bijgesteld: er is nu officieel sprake van 31 doden in plaats van 34. Zo meldt het kabinet van de minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). Het dodental kan weliswaar nog oplopen. In totaal vielen er ook zo'n 250 gewonden.

Meest gelezen