Politici en burgers leggen bloemen aan de Beurs

Deze middag werd een herdenkingsmoment gehouden aan het Beursplein in Brussel. Heel wat politici en vertegenwoordigers van de verschillende geloofsgemeenschappen kwamen hun medeleven betuigen aan de slachtoffers en hun families.

Heel wat politici, waaronder Vlaams minister-president Geert Bourgeois, stapten samen van het Vlaams Parlement naar de Beurs. Ze legden er bloemen neer en namen een minuut stilte in acht samen met de Brusselse bevolking. Ook de Parijse burgemeester Anne Hidalgo was aanwezig. Hidalgo wilde persoonlijk de plek van rouw bezoeken om haar steun te betuigen aan de slachtoffers van de aanslag.

Net als de Place de la République in Parijs na de aanslagen, is het Beursplein vandaag een plaats waar mensen troost bij elkaar zoeken. Er worden dingen geroepen als “vrede” en “nee aan de haat” en mensen vinden er steun bij elkaar.

lees ook