Vier slachtoffers nog steeds in kritieke toestand

De aanslagen van gisteren maakten in totaal om en bij de 31 doden en 260 gewonden. Op dit moment verblijven de slachtoffers voornamelijk in de ziekenhuizen van Antwerpen en Leuven. In Leuven verkeren nog 4 slachtoffers in kritieke toestand. Alle slachtoffers die in de Antwerpse ziekenhuizen verblijven zijn op dit moment buiten levensgevaar.

Slachtoffers in Stuivenbergziekenhuis en Middelheimziekenhuis
In het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen verblijven nog zes slachtoffers van de aanslagen in Brussel gisteren. Een van hen verblijft op intensieve zorg, zijn toestand is stabiel. Een ander slachtoffer verblijft op een gewone kamer en nog vier anderen verblijven in het brandwondencentrum. Ook hun toestand is stabiel.

In het Middelheimziekenhuis in Antwerpen zijn alle slachtoffers van de aanslagen in Brussel buiten levensgevaar. Het gaat om twee personen, de ene heeft een oogwonde en de andere een complexe beenbreuk. Die laatste verblijft nog op intensieve zorg.

Toestand 4 passagiers in UZ Leuven kritiek
In het UZ Leuven campus Gasthuisberg worden momenteel 17 slachtoffers van de aanslagen verzorgd, van wie er 4 in kritieke toestand verkeren. Dat meldt het UZ Leuven. Direct na de aanslagen werden in eerste instantie 7 slachtoffers naar dit ziekenhuis gevoerd, maar sindsdien werden er nog een tiental anderen van andere ziekenhuizen overgebracht.

Identificatie van de slachtoffers
Volgens minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zijn er ongeveer 31 dodelijke slachtoffers gevallen. Er zijn ook om en bij de 260 gewonden. “Een heleboel mensen zijn al geïdentificeerd, maar er zijn ook mensen die nog in slaap worden gehouden gezien hun kritieke toestand”, zegt Maggie De Block.


Volgens minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders (MR) komen de slachtoffers uit zeker 40 verschillende landen. Alle betrokken ambassades worden gecontacteerd.

lees ook