Wijkagent onderzocht "verdachte personen" in appartement terroristen

In Schaarbeek had een wijkagent recent een onderzoek geopend naar de bewoners van het appartement waar uiteindelijk de terroristen achter de aanslagen in Zaventem en Brussel bleken te wonen. Dat heeft burgemeester Bernard Clerfayt (DéFI) gezegd in "De wereld vandaag".
AP 2016

Een alerte taxichauffeur heeft de politie gisteren naar een appartement in de Max Roosstraat in Schaarbeek geleid dat uiteindelijk de schuilplek bleek van de broers El Bakraoui. Samen met twee kompanen hebben zij de aanslagen op Brussels Airport en in het metrostation Maalbeek gepleegd.

Blijkbaar liep sinds kort een onderzoek naar de twee mannen, zo zegt Clerfayt in "De wereld vandaag" op Radio 1. "Gisteren heb ik met enkele buurtbewoners gesproken", zegt hij. "Ze vertelden me dat het appartementsgebouw recent was verkocht en dat de nieuwe eigenaar nieuwe huurders voor het appartement had aangetrokken. Ze kwamen niet uit de buurt en gedroegen zich bizar."

"Eén buurtbewoner heeft dit gedrag aan de wijkagent gemeld. Die startte een onderzoek op, maar hierover hadden we nog geen resultaten. Met meer inlichtingen hadden we meer kunnen doen. Op dit moment is dit onmogelijk: één wijkagent is verantwoordelijk voor zowat vierduizend inwoners."