Ze heten Stefanie en Nidhi en ze maken het goed

Op de voorpagina van heel wat binnen- en buitenlandse kranten prijkt een foto van twee vrouwen op een bankje in de inkomhal van de luchthaven van Zaventem. De ene blijft na de aanslag gehavend en verweesd achter, de andere is bebloed en druk aan het bellen. Maar hoe is het intussen met die vrouwen en wie zijn ze?
AFP or licensors

De foto ging in een mum van tijd de wereld rond en neemt de proportie aan van de iconische foto van Marcy Borders of de Dust Lady, die na de aanslagen van 11 september 2001 uit de Twin Towers vluchtte en onder een dikke laag stof naar buiten kwam.

Ook een van de vrouwen in de inkomhal van de luchthaven van Zaventem (rechts op de foto) zit onder het stof. Het gaat om Nidhi Chaphekar. Zij werkt voor Jet Airways en wilde zich gisterenochtend bij de rest van haar crew voegen voor een vlucht naar New York (VS) toen de twee bommen ontploften. Chaphekar -moeder van twee kinderen en afkomstig uit India- ligt in het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar, weet de Britse krant The Sun.

De vrouw die naast Chaphekar op het bankje zit, is Stefanie uit Hoeilaart. Zij heeft intussen met Radio 2 gepraat. Stefanie raakte lichtgewond maar is al terug thuis. Stefanie wilde aan de pers enkel kwijt dat ze nooit gedacht had dat ze de voorpagina's van de kranten zou halen.

"Ik wilde helpen maar ik kon niet"

Bovenstaande foto werd genomen door Ketevan Kardava, correspondente bij de Georgische publieke omroep. "De mensen die ik fotografeerde, waren niet meer in staat zich te verplaatsen. En ik kon hen niet helpen. Het was héél, héél moeilijk voor mij om hen achter te laten. Ik moest weg. We hadden ons aan een derde explosie verwacht", reageert Kardava.

Meest gelezen