"Intriest dat zo'n mooi feest door haat onmogelijk wordt gemaakt"

De buitenlandse volksdansgroepen uit Italië, Kroatië, Portugal en Tsjechië die dit weekend zouden optreden tijdens de jaarlijkse Paasfeesten in Leuven hebben hun deelname geannuleerd als gevolg van de aanslagen en het negatieve reisadvies naar ons land. Het programma van dit volksdansfestival wordt hierdoor afgeslankt.

De Leuvense schepen van Feestelijkheden Dirk Vansina (CD&V) begrijpt de beslissing maar betreurt ze. "De Paasfeesten zijn een verbroederingsfeest tussen verschillende landen en nationaliteiten en staan altijd in het teken van vriendschap, uitwisseling van tradities, geschenken en gastvrijheid. Intriest dat zo'n mooi feest door haat onmogelijk wordt gemaakt", aldus Vansina.

Door de annulatie wordt in het programma de festivalnamiddag op maandag in de Rijschool geschrapt evenals de seniorennamiddag op vrijdag. Wel behouden blijven de activiteiten van zaterdag op de Grote Markt met optredens van de Leuvense groepen, de paaseierenworp en de versnijding van het paaslam. Dat is ook het geval met de festivalmis op zondag om 10 uur in de Sint-Pieterskerk.