Broers El Bakraoui stonden op Amerikaanse terreurlijst

De broers Ibrahim en Khalid El Bakraoui stonden al voor de aanslagen in Brussel te boek als terreurverdachten in de Verenigde Staten. Dat hebben Amerikaanse functionarissen gezegd aan de Amerikaanse zender NBC.

De terreurbroers stonden op een lijst van terreurverdachten opgesteld door de contraterreurdiensten van de Verenigde Staten. Bij ons stonden de twee echter enkel bekend als criminelen, niet als terreurverdachten. Dat roept volgens NBC toch enkele vragen op.

Het is niet duidelijk in welke Amerikaanse databank van terreurverdachten de broers El Bakraoui precies stonden.

Beide broers kwamen dinsdag bij de aanslagen om: Ibrahim blies zichzelf op in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem, zijn jongere broer Khalid pleegde een zelfmoordaanslag op het metrostation Maalbeek.