Brussels Airport tot en met zondag gesloten voor passagiers

Alle passagiersvluchten op Brussels Airport zijn geschorst tot en met zondag. Eerder was al beslist dat er tot en met vrijdag geen passagiersvluchten zouden plaatsvinden, nu is dat dus verlengd. De passagiers van een aantal vluchten kunnen intussen hun handbagage en ingecheckte bagage afhalen op Brucargo.
AFP or licensors

Brussels Airlines had al beslist om tot en met zondag de vluchten af te leiden naar andere luchthavens, nu is dus bekendgemaakt dat de luchthaven tot en met zondag dicht blijft voor passagiersvluchten.Ook andere maatschappijen waren al uitgeweken naar regionale luchthavens.

Intussen heeft Brussels Airport ook bekendgemaakt dat de passagiers van een aantal vluchten die op de tarmac stonden tijdens de aanslagen, hun handbagage en hun ingecheckte bagage kunnen afhalen. De bagage is bijeengebracht in gebouw 722 van Brucargo.

De lijst van de betrokken vluchten staat op de website van Brussels Airport.

Bagage die werd achtergelaten in de gebouwen van Brussels Airport of die nog in het bagagesorteersysteem zat op het ogenblik van de aanslagen, kan nog niet opgehaald worden aangezien het personeel de gebouwen nog steeds niet mag betreden om de bagage op te halen.