Brussels Philharmonic & Vlaams Radio Koor brengen "Ode an die Freude" aan de Beurs

Vrijdag 25 maart om 15 uur beloven het opnieuw ontroerende momenten op het Beursplein in Brussel te worden. De muzikanten en zangers van Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor zullen "Ode an die Freude" ten berde brengen als lofzang voor de vrede na de aanslagen in Zaventem en Brussel.
(C) Aurore Belot
Brussels Philharmonic (archieffoto).

"De musici, zangers en medewerkers van Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor zijn, net als de hele wereld, geschokt door de dramatische gebeurtenissen van afgelopen dinsdag in "hun" Brussel", klinkt het in een persbericht. "We leven uit het diepst van onze harten mee met de vele slachtoffers, hun familie, naasten en omgeving, en iedereen die van ver of dichtbij getroffen is."

"We leven mee als mens, maar ook als Vlaamse kunstinstelling die in Brussel haar uitvalsbasis heeft, en uiteraard als musici. We kunnen dan ook niet anders dan in deze tijden onze stem laten horen. Een stem die, dankzij de meer dan achttien verschillende nationaliteiten in ons orkest en koor – die stuk voor stuk in Brussel een thuis gevonden hebben – in vele talen klinkt. Maar de taal die die wij allemaal spreken, die al onze stemmen verenigt, is muziek."

Om dat te bewijzen verzamelen Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor op vrijdag 25 maart om 15 uur verzamelen op het Beursplein in Brussel waar de muzikanten en zangers "Ode an die Freude" uit de 9e symfonie van Beethoven zullen brengen. "Dit is niet alleen het Europese volkslied, maar ook een oproep voor vrede, een lofzang op hoop voor de toekomst. We roepen iedereen op om samen met ons je stem te laten klinken."