Canvas herdenkt Johan Cruijff

Naar aanleiding van het overlijden van Johan Cruijff zendt Canvas om 23.00 uur de documentaire "Johan Cruijff. En un momento dado" uit, een documentaire uit 2003 over de voetballegende.
BELGA/LALMAND

De documentaire is ook te zien op canvas.be. "En un momento dado", van Ramón Gieling, gaat over de reputatie van Johan "nummer 14" Cruijff in Spanje. De titel verwijst naar een Cruijffiaanse Spaanse uitdrukking die letterlijk "het moment dat je gegeven wordt", betekent, al bedoelde Cruijff "op een gegeven moment".

Dertien Spanjaarden vertellen in de documentaire wat Cruijff in hun leven betekent, en welk groot moment hij hun heeft gegeven. Hun verhalen worden afgewisseld met televisiefragmenten van grootse momenten van Johan Cruijff, van beroemde, onmogelijke doelpunten tot zijn afscheid van Barcelona in Nou Camp. Johan Cruijff komt ook zelf aan het woord en vertelt over de belangrijkste momenten in zijn leven.