Eagles of Death Metal kondigt Amerikaanse tournee aan

Eagles of Death Metal gaat, alvorens voor de tweede keer naar Europa terug te keren sinds de aanslagen in Parijs, uitgebreid op tournee door Amerika. Dat meldt de Amerikaanse rockgroep.
Jonas Roosens

De nieuwe Noord-Amerikaanse tournee start op 26 april in Vancouver in Canada en omvat een kleine 35 optredens. Vanaf 9 augustus, startend in het Poolse Katowice, begint een Europese rondreis die gepaard gaat met een passage op Pukkelpop op 18 augustus.

De groep speelde op 13 november vorig jaar in de Bataclan in Parijs, toen daar een bloedige aanslag met tientallen doden plaatsvond. De rest van de tournee werd daarop geschrapt. Midden februari hernam de band zijn Europese tournee, met een passage in Vorst-Nationaal.

De dag erna annuleerde de groep de resterende Europese concerten alweer omdat zanger Jesse Hughes een verwonding aan de vinger had opgelopen en nog moeilijk gitaar kon spelen.