Facebook bracht 34,7 miljoen mensen goed nieuws op 22 maart

In de eerste 24 uur na de aanslagen in Zaventem en Brussel op 22 maart jongstleden, hebben 891.500 mensen via de zogenoemde "Facebook Safety Check" aangegeven dat ze veilig waren. Alles samen bereikten deze meldingen 34,7 miljoen mensen, zo meldt Facebook.

Wie afgelopen dinsdag in de buurt van Brussel was ingelogd via Facebook, heeft het vast wel gemerkt: de sociaalnetwerksite bood iedereen in en rond de hoofdstad de mogelijkheid via een "Facebook Safety Check" met een eenvoudige muis- of vingerklik aan te geven in veiligheid te verkeren na de aanslagen in Zaventem in Brussel.

Alles samen hebben 891.500 mensen dat in de eerste 24 uur na de aanslagen gedaan, zo meldt Facebook. Die meldingen hebben in totaal 34,7 miljoen mensen bereikt die op die manier geruststellend nieuws kregen van hun geliefden en vrienden.

Het is niet de eerste keer dat Facebook een "Safety Check" activeert in de nasleep van een ramp of een aanslag. Eerder gebeurde dat ook al na aardbevingen in India en Taiwan en na de aanslagen in Parijs, Yola en Ankara.