Hoe loopt het openbaar vervoer in de hoofdstad vandaag?

Het openbaar vervoer in Brussel loopt over het algemeen hetzelfde als gisteren. In totaal zijn zes treinstations gesloten. Bij de MIVB zijn zo goed als alle bus- en tramlijnen operationeel, het metroverkeer is ongewijzigd.

NMBS

Wat de treinstations betreft zijn Brussel-Congres, Brussel-Kapellekerk, Merode, Delta, Brussel-Schuman en bijkomend ook Simonis gesloten. Het treinstation op de luchthaven van Zaventem is ook nog dicht.

De stations Brussel-Zuid, Brussel-Centraal, Brussel-Noord en Brussel-Luxemburg zijn nog altijd maar via één ingang bereikbaar. De NMBS vraagt reizigers rekening te houden met mogelijke wachtrijen wegens de verscherpte veiligheidscontroles.

Ook het station van Leuven en dat van Antwerpen-Centraal zijn overigens maar via één ingang bereikbaar.

MIVB

De toestand bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB is flink verbeterd tegenover gisteren. Zo zijn alle bus- en tramlijnen operationeel, op twee buslijnen na die normaal richting luchthaven gaan. Het gaat om lijnen 12 en 22.

De metro en premetro blijft ook vandaag beperkt. Een aantal premetrostations zijn niet geopend. Wat de metro betreft, is er enkel verkeer op de lijnen 1 en 5. Van 7 tot 18.30 uur wordt een beperkt aantal stations bediend. Op lijn 1 zijn dat de stations Stokkel, Roodebeek, Montgomery, Schuman, Centraal Station, De Brouckère en Weststation en op lijn 5 zijn dat Schuman, Centraal Station, De Brouckère, Weststation, Delta, Pétillon, Sint-Guido en Erasmus. De lijnen 2 en 6 worden niet uitgebaat.

De Lijn

De bussen van De Lijn rijden sinds gisterenvoormiddag opnieuw volgens het normale schema, ook naar Brussel. Er rijden geen bussen naar de luchthaven in Zaventem.