Kunstenfestival TumultinGent #4 van start

In Gent is de vierde editie van het kunstenfestival TumultinGent (TIG#4) van start gegaan. Op het vierdaagse programma zijn op een twintigtal locaties in de stad expo's, concerten en performances te ontdekken.

"De focus van het festival blijft dezelfde: een uniek netwerk creëren binnen de stad", zegt coördinator Bert Degeyter (TIG#4). "Kunsthogescholen worden verbonden met het professionele netwerk en het galeriewezen, met artistieke vrijplaatsen en "off spaces". Het festival biedt een platform aan zowel jonge en gevestigde artiesten, en daagt hen uit om in dialoog te treden met elkaars werk om van daaruit coherente exposities te creëren."

De deelnemende artiesten dagen op hun beurt het publiek uit op de vierdaagse stadstentoonstelling vol hedendaagse kunst en muziek. Het festival opent vanavond in CAMPO Victoria met de presentatie van het grafittiboek "Shoebox memories 2: verfgoed", in het kader van het street art-festival SorryNotSorry. Het nachtelijke luik van het festival start om 22.00 uur in café Charlatan op Vlasmarkt met de indieband SX.

En er is nog meer te doen in Gent vanavond, want "De Gentse Lente", een beweging die het denken en handelen rond diversiteit wil vernieuwen, is ook aan haar vierde editie toe. Na een panelgesprek rond "Diversiteit in ondernemen, ondernemen in diversiteit" gaan festiviteiten met verschillende artiesten door Bij Sint-Jacobs.