Minstens 1, mogelijk 2 verdachten op de vlucht na aanslagen

Er zijn mogelijk twee verdachten op de vlucht na de aanslagen in Brussel en Zaventem. De man met het hoedje en de bleke jas, die een koffer met explosieven achterliet op Brussels Airport, is nog steeds voortvluchtig. Zijn identiteit is onbekend. Daarnaast wordt ook een tweede persoon opgespoord in verband met de aanslag op de metro in Maalbeek.
De voortvluchtige verdachte van de aanslag in Zaventem.

Dinsdagavond werd een foto verspreid van drie verdachten in de luchthaven van Zaventem. Intussen weten we dat twee van hen zichzelf hebben opgeblazen, Ibrahim El Bakraoui en Najim Laachraoui. De derde man, die een bompakket achtergelaten zou hebben, is op de vlucht. Over zijn identiteit is nog niets bekend.

Tweede dader in Maalbeek?

Mogelijk was er een tweede dader betrokken bij de aanslag in de metro in Maalbeek. Het gaat om een man die te zien is op beelden van een bewakingscamera en die een gelijkaardige rugzak draagt als zelfmoordterrorist Khalid El Bakraoui. Beiden zouden ook een vluchtig contact hebben gehad. De man wordt opgespoord, maar het is nog niet duidelijk of hij effectief iets te maken heeft met de aanslagen.

Naam van Mohammed Bakkali duikt op

Daarnaast is een nieuwe naam opgedoken in het onderzoek. Het gaat om Mohammed Bakkali, de man die een appartement zou hebben gehuurd in Schaarbeek waar sporen zijn gevonden naar Salah Abdeslam en Bilal Hadfi.

De naam van Bakkali stond in het testament van Ibrahim El Bakraoui dat gevonden is op een laptop die was weggegooid door de terroristen van Brussel. Bakkali was trouwens ook de man in wiens huis de video-opname is gevonden waarop beelden te zien zijn van de nucleaire topman die urenlang is bespioneerd. Hij zit in de cel sinds eind november.