Rockefellers stappen uit de olie

Het investeringsfonds van de roemruchte Amerikaanse ondernemersfamilie Rockefeller wil zo snel mogelijk af van al zijn investeringen in fossiele brandstoffen. Dat maakten de nazaten van oliemagnaat John D. Rockefeller bekend.
John D. Rockefeller overleed in 1937

Volgens het Rockefeller Family Fund wordt wereldwijd hard gewerkt om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen. In dat licht bezien is het zowel financieel als ethisch moeilijk te verantwoorden om nog langer geld te steken in oliebedrijven, stelt het fonds in een verklaring.

Dat betekent onder meer dat de familie afscheid neemt van haar belang in ExxonMobil.

Rockefeller zelf richtte in 1870 Standard Oil op, een rechtsvoorganger van wat nu 's werelds grootste oliemaatschappij is. Die investering vormde de basis voor het familiefortuin van de Rockefellers.