Salah Abdeslam wil "zo snel mogelijk" worden uitgeleverd aan Frankrijk

Salah Abdeslam wil "zo snel mogelijk" worden uitgeleverd aan Frankrijk. Dat heeft zijn advocaat Sven Mary gezegd bij het verlaten van de raadkamer in Brussel. Tot nu toe had de hoofdverdachte van de aanslagen in Parijs zich tegen zo'n uitlevering verzet.

Onder uitzonderlijke veiligheidsmaatregelen moest de raadkamer van Brussel vanochtend beslissen over de verdere aanhouding van onder meer Salah Abdeslam, Amine Choukri en Abid Aberkane, verdachten in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. De zitting werd uiteindelijk uitgesteld naar 7 april, op vraag van de verdediging omdat ze meer tijd willen om het dossier te onderzoeken.

Na de zitting stond Sven Mary, de advocaat van Abdeslam, nog even de pers te woord. Hoewel hij dit weekend nog liet weten dat de terreurverdachte zich zou verzetten tegen een uitlevering, is er nu plots een heel ander geluid te horen. "Ik ga de onderzoeksrechter spreken om te melden dat hij zich niet meer verzet tegen zijn overlevering", zei Mary. "Hij wil zo snel mogelijk naar Frankrijk om daar uitleg te geven. We hopen dat die overlevering zo snel mogelijk kan gebeuren." De raadkamer zou zich op 31 maart uitspreken over de uitlevering.

Sinds de aanslagen in Brussel is de interesse in Abdeslam enkel groter geworden, zeker nu duidelijk is dat er een link is tussen de aanslagen in Parijs en hier bij ons. "Ik denk dat hij verblijft in een goedbeveiligde gevangenis en dat er geen contact met anderen mogelijk is. Over de aanslagen heeft hij niets gezegd. Hij zit dan ook in een isolement, hij heeft noch televisie noch radio noch kranten."