School start tuchtprocedure tegen leerlingen die aanslagen leken goed te keuren

Twee leerlingen van een atheneum in Laken hebben enkele uitspraken gedaan waaruit bleek dat ze de dodelijke aanslagen in Brussel en Zaventem goedkeuren. Daarna beweerden de twee dat het om een grap ging. De school is alvast een tuchtprocedure gestart en het parket is ingelicht.
Archieffoto

De twee (geboren in 1998 en 2000) deden de uitspraken op de dag van de aanslagen zelf, afgelopen dinsdag. Het bestuur van de school - het atheneum Rive Gauche in Laken - riep hen daarna op het matje en startte een tuchtprocedure tegen de betrokken leerlingen.

Ook de politie en het parket werden ingelicht van de zaak en het parket voert een onderzoek.

"In de huidige zeer delicate en emotionele situatie ten gevolge van de aanslagen, moet er zeer voorzichtig worden omgegaan met het interpreteren van verdachte uitspraken of gedragingen. Indien het hier echter om een strafbare inbreuk gaat, zal het parket van de procureur des Konings van Brussel op een gepaste manier reageren", luidt de mededeling van het parket.