Vlaamse scenaristen verkiezen "D'Ardennen" tot beste film

Jeroen Perceval en Robin Pront krijgen dit jaar de "Scenaristengilde Scenarioprijs voor beste langspeelfilm" van de Vlaamse Scenaristengilde, voor "D'Ardennen". Het voltallige schrijversteam achter "Bevergem" kaapt dan weer de "Scenaristengilde Scenarioprijs voor beste televisieserie" weg.

Perceval schreef het scenario en speelde een van de hoofdrollen, Pront regisseerde en schreef ook mee aan het scenario van "D'Ardennen".

"D'Ardennen" vertelt het verhaal van een homejacking die helemaal fout gaat. Dave, een van de twee overvallers, moet zijn broer Kenneth noodgedwongen achterlaten. Vier jaar later komt Kenneth vrij en is er veel veranderd. Dave heeft z'n leven op de rails gekregen en probeert zijn broer te helpen waar mogelijk, maar kijkt met lede ogen toe hoe Kenneth in zijn oude gewoontes hervalt en ten koste van alles z'n ex-vriendin Sylvie terug voor zich probeert te winnen. De hoofdrollen worden gespeeld door Jeroen Perceval, Kevin Janssens en Veerle Baetens.

De "Scenaristengilde Scenarioprijs voor beste televisieserie" gaat naar de tv-serie "Bevergem", en meer bepaald naar het vierkoppige scenaristen-team, bestaande uit Wannes Cappelle, Gilles Coulier, Dries Heyneman en Bart Vanneste. Voor de tweede editie van de "Scenaristengilde Scenarioprijs voor beste televisieserie" komen enkel eerste seizoenen in aanmerking en de tv-reeks moest tijdens 2015 effectief zijn uitgezonden. "Bevergem" volgt "Marsman" op.