Vrouw ontwaakt en wordt herenigd met kinderen

In het Universitair Ziekenhuis in Leuven is een vrouw ontwaakt en herenigd met haar twee kinderen, die er ook als slachtoffers van de aanslagen werden opgenomen. Een van de patiënten blijkt zwanger te zijn. Haar ongeboren kind stelt het goed. Het nieuws werd donderdag bekendgemaakt door verzorgend personeel in de marge van het koningsbezoek.

Een vrouwelijk slachtoffer is woensdagavond ontwaakt en zag voor het eerst haar twee kinderen terug. Ook zij werden na de aanslagen opgenomen in Gasthuisberg. Van de negentien patiënten die daar na de aanslagen opgenomen werden, zijn er inmiddels twee uit het ziekenhuis ontslagen. "Op de afdeling intensieve zorg liggen nog steeds tien patiënten", zegt chirurg-traumatoloog Stefaan Nijs. "Twee van hen zijn nog zeer kritiek. Bij nog twee anderen is de evolutie evenmin gunstig."

Zwaargewond

In het totaal worden dertien slachtoffers nog steeds als zwaargewond beschouwd. "Van de twee kinderen van 3 en 5 jaar oud, respectievelijk een meisje en een jongen, bevindt er zich nog een op intensieve zorg. Met het andere kind gaat het beter", stelt Nijs.

Zwangere vrouw

Minstens één vrouw blijkt zwanger te zijn. "Moeder en kind stellen het goed", zegt anesthesist Marc Van de Velde. Bij de slachtoffers in Gasthuisberg bevinden zich met zekerheid twee Britten.

"Veel patiënten hebben zeer zware brandwonden opgelopen", stelt thoraxchirurg Paul De Leyn. "Nogal wat lichamen zijn serieus verhakkeld. Velen hebben nog stukken metaal in hun lichaam, op diverse plaatsen. Er zijn de volgende dagen dus zeker nog meer operaties nodig."