Wie bagage achterliet op Brussels Airport, kan die ophalen op Brucargo

Mensen die na de aanslagen van dinsdag hun bagage achterlieten op de luchthaven Brussels Airport, kunnen die vanaf vandaag ophalen op Brucargo, in loods 722. Dat meldt Brussels Airport Company. Het gaat voorlopig wel enkel over bagage die al in het vliegtuig geladen was, die in net gelande vliegtuigen stak, of die was achtergebleven op de tarmac. "De bagage die net ingecheckt was, ligt nog op de bagagebanden onder de vertrekhal", zegt Anke Franssen van Brussels Airport Company. "Daar kunnen we voorlopig nog niet aan."

Na de aanslagen die dinsdag rond 8 uur de luchthaven troffen, werden duizenden passagiers onmiddellijk geëvacueerd. Zowat iedereen van die reizigers liet daarbij bagage achter op de luchthaven.

"De bagage die in de vliegtuigen stak die net geland waren of vertrekkensklaar stonden, hebben we kunnen recupereren", zegt Anke Franssen. "Hetzelfde geldt voor de bagage die al uitgeladen was of nog niet ingeladen was en op de tarmac zelf was achtergebleven. Die bagage kunnen de mensen nu komen ophalen, in loods 722 op Brucargo. Hier liggen al zowat 5.000 à 6.000 stuks bagage, maar er is nog een hoop meer. Die zullen we aanvoeren naargelang mensen hun bagage komen ophalen."

In de loop van vandaag zijn een aantal passagiers al gecontacteerd door de bagageafhandelaars, maar alle informatie is ook te vinden op de website van Brussels Airport.

"De mensen kunnen hun bagage ophalen tot en met zondag", gaat de woordvoerster verder. "Eenmaal de luchthaven weer opengaat, zullen we proberen om de bagage die daar nog ligt, ook te recupereren. In ieder geval zullen we al het mogelijke doen om iedereen te informeren en ervoor te zorgen dat alle koffers terug bij de rechtmatige eigenaars raken."