Zangeres Juliette Gréco in ziekenhuis

De Franse zangeres Juliette Gréco is opgenomen in een ziekenhuis in Lyon. De 89-jarige grande dame van het Franse chanson werd met een beroerte naar het ziekenhuis gebracht.
Archieffoto

De chansonnière, die met liedjes als "Sous le ciel de Paris", "Je suis comme je suis" en "Deshabillez-moi" bekend werd, zou morgen in de marge van haar afscheidstournee "Merci" in Sausheim in de Elzas optreden. Over haar verjaardagsconcert op 7 februari dit jaar in het Théâtre de la Ville in Parijs zou ze op radiozender France Inter hebben toegegeven dat ze niet in vorm is.

De "Muse van Saint-Germain des Prés" is een reeks afscheidsconcerten begonnen in de lente van 2015 met de bedoeling op te treden in alle emblematische plaatsen van haar carrière die in 1949 van start ging. Er zijn concerten voorzien in Parijs in april en december, maar ook in Japan en Groot-Brittannië in juni.