"Abdeslam maar één uur ondervraagd tussen arrestatie en aanslagen"

De Belgische speurders zouden terreurverdachte Salah Abdeslam tussen het moment van zijn arrestatie vrijdagavond en de aanslagen van dinsdag slechts één uur hebben ondervraagd. Dat hebben zijn advocaat Sven Mary en twee andere bronnen dicht bij het onderzoek gemeld aan Politico Europe.
Salah Abdeslam bij zijn arrestatie: eerst probeert hij nog te vluchten, maar wordt dan in het been geschoten.

Het verhoor van Abdeslam in de gevangenis van Brugge ging niet over de mogelijke terreurdreiging omdat de onderzoekers de chronologie van de feiten volgden en eerst focusten op de rol van Abdeslam bij de aanslagen van Parijs, klinkt het. Volgens de nieuwswebsite zouden de speurders dan ook geen vragen hebben gesteld over mogelijke op til staande aanslagen.

Ondanks de ontdekking van ontstekers, wapens en vingerafdrukken van Abdeslam in een safehouse in Vorst enkele dagen eerder, en het groeiende vermoeden dat het terreurnetwerk in Brussel groter was dan eerst gedacht, hebben de speurders de verdachte slechts kort ondervraagd omdat hij nog steeds aan het recupereren was van zijn operatie, aldus een bron binnen de Belgische veiligheidsdiensten. "Ze hadden er niet aan gedacht dat de mogelijkheid bestond dat er iets kon gebeuren zoals dinsdagochtend."

Ook advocaat Sven Mary bevestigt dat de speurders slechts kort met zijn cliënt spraken. Het federaal parket wilde niet op de verklaringen reageren, aldus Politico nog.