#lightsforbelgium om donkere dagen wat lichter te maken

De donkere dagen na de aanslagen van Zaventem en Brussel wat lichter maken. Het is wat heel wat mensen over heel het land proberen door symbolisch kaarsjes aan te steken of wakes te organiseren. Een overzicht.

Aan het MAS - het Museum aan de Stroom - in Antwerpen kwamen gisterenavond een paar honderd mensen samen voor een ingetogen plechtigheid. Mensen legden witte bloemen neer en tekenden het rouwregister. Op het MAS werd - net als een dag eerder - de Belgische driekleur geprojecteerd.

Maar ook op heel wat andere plekken werden wakes gehouden. Zo kwamen in Tienen zo'n vijfhonderd mensen naar de Grote Markt, kwamen in Landen meer dan honderd mensen samen en ook in Bonheiden was een kleine plechtigheid.

In Sijsele gingen ook enkele mensen uit het asielcentrum naar een herdenkingsplechtigheid.

#lightsforbelgium

Tv-zender Eén riep daarnaast op om onder de noemer #lightsforbelgium een kaarsje voor het raam te zetten om zo "deze donkere dag een beetje lichter te maken". Een oproep die goed werd opgevolgd, onder meer in de straat van "Iedereen beroemd"-reporter Lidewij.

Maar ook in de rest van het land werd de oproep goed opgevolgd. 

Studio Brussel kwam gisterennamiddag al met een andere actie. Bij de aanslag in het metrostation Maalbeek werden ook prachtige muurschilderingen op het perron vernietigd. De radiozender trok naar het Beursplein - waar al enkele dagen mensen samenkomen om de slachtoffers te herdenken - om "de ventjes van Maalbeek opnieuw aan de Brusselaars te geven".