"Verdachten opgepakt in Duitsland in verband met aanslagen in Brussel"

Volgens Duitse media zijn ook in Duitsland verdachten opgepakt in verband met de aanslagen in Brussel. Sommige bronnen hebben het over één verdachte, andere over twee.

Eén man zou opgepakt zijn bij een routinecontrole in het station van Giessen, niet ver van Frankfurt. Hij zou twee sms'jes in zijn gsm hebben die verdacht zijn. In het ene zou de naam van Khalid El Bakraoui staan, de man die zich opblies in het metrostation Maalbeek. In het andere zou het Franse woord "fin" (einde) staan. Die sms zou verstuurd zijn ongeveer op het ogenblik van de aanslag in Maalbeek.

Volgens de website van het Duitse weekblad Der Spiegel zou in de buurt van Düsseldorf nog een tweede verdachte zijn opgepakt. Die man zou samen met zelfmoordterrorist Ibrahim El Bakraoui aan de Syrische grens in Turkije zijn opgepakt, en daarna op het vliegtuig naar Nederland gezet zijn. Maar of die twee elkaar kenden, zou nog niet duidelijk zijn. Ibrahim El Bakraoui blies zichzelf op op de luchthaven van Zaventem.