Antiterreurmaatregelen versneld behandeld

De partijen van de meerderheid willen de behandeling van de maatregelen tegen terrorisme in de commissie terrorismebestrijding in de Kamer versnellen. Kamerlid Koen Metsu (N-VA), voorzitter van de commissie terreurbestrijding, hoopt dat zijn commissie volgende week dinsdag kan stemmen over het wetsontwerp van minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Dat heeft hij gezegd in "Villa Politica".

Het gaat om de mogelijkheid om ook 's nachts huiszoekingen uit te kunnen uitvoeren, om meer telefoontap te gebruiken en om de gegevensbank met mogelijke terroristen te verbeteren.

Die voorstellen zijn al een tijdje geleden besproken. Metsu wil landen tegen volgende week dinsdag. "Het is mijn streefdoel als voorzitter om dinsdag tot de finish te gaan", zegt hij in "Villa Politica". Hoorzittingen zijn niet aan de orde voor wat hem betreft: "Het is acuut. Het is pertinent."