Charlie Hebdo steekt de draak met de aanslagen

Het Franse satirische blad Charlie Hebdo heeft in de nieuwe editie verschillende cartoons gepubliceerd die verwijzen naar de aanslagen in Zaventem en Brussel. Op sociale media veroordelen verschillende mensen de "walgelijke en onrespectvolle" cartoons.

De nieuwe editie van het satirische magazine Charlie Hebdo heeft gemengde reacties veroorzaakt op sociale media. Sommige mensen vinden het ongepast dat het blad de draak steekt met de aanslagen in Zaventem en Brussel.

Anderen vinden het normaal dat Charlie Hebdo inspeelt op actualiteit onder het mom dat er met alles moet kunnen gelachen worden.

Charlie Hebdo heeft onder meer een cartoon gepubliceerd waarin de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem werd getekend. "Na de opschudding volgt het gemopper in België. Nooit op tijd. Heeft iemand mijn valies gezien?", staat geschreven bij de tekening van totaal verhakkelde mensen.